Sárgadinnyezsem
sponsored links
Sör szagúnak, és sör ízûnek éreztem miközben fõtt, nem hittem, hogy lesz belõle bármi , nemhogy dzsem, és igen 1936-ban így írta az Otthonunk. Sõt azt is írta, hogy: õszibarack zsem.
Soha nem ettem még sárgadinnyét sem befõtt, sem dzsem formájában, kihagyhatatlannak tûnt. Aztán amikor elkezdtem fõzni, és az illata meg az íze is kellemetlenül a sörre emlékeztetett, fogalmam sem volt, mit ronthattam el, de szerencsére folytattam mindent az utasításnak megfelelõen. Aztán mégis lett belõle csodaszép, csoda különleges édes, mesés színû dzsem. Bár ami az állagát illeti, pillanatnyilag nem annyira sûrû, inkább a befõtt és a dzsem között van, de el tudom képzelni, hogy a fóliás üveg takarással télre elveszített annyi vizet, hogy teljesen bezselésedett, mivel én azonban kupakos üvegbe raktam, szerintem nekem nem fog.Az eredeti recept:
Csak jó érett, de még nem kásás kantalup-dinnyébõl jó! A dinnyét meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és állni hagyjuk. Az alatt minden kg. Gyümölcsre 40 dkg cukrot számítva, azt igen kevés vízzel fõni tesszük, ugyancsak minden kg ...