Sárgadinnyelekvár agar-agarral Xukorral tartósítószer nélkül
sponsored links
Barátaimtól - akik dinnye termesztéssel foglalkoznak - kaptam öklömnyi sárgadinnyéket.
Sima bõrûeket és ráncos képûeket, de valamennyi mézédes volt. Az illatuk betöltötte a házat.
Pár darabból készítettem ezt a lekvárt.
Ha egyébként nem lenne jó csak arra, hogy sárgadinnye illatot varázsoljak vele majd decemberben, hát azért is megérné. Na de az íze is fantasztikus.
Agar-agarral (természetes növényi zselésítõ) és nyírfacukorral készítettem.
A zöldbe több agar-agart tettem, a sárgába kevesebbet. A zöld szinte vágható, a sárga csak sûrû.
Sárgadinnyelekvár
Zöld színû
Hozzávalók
800 gr dinnyehús
100 gr Xukor
1 db lime leve és héja ...