Sárgadinnyebefõtt

2014-07-05

sponsored links

A befõzést nem mûvelem túl gyakran, csak olyan dolgokat próbálok ki leginkább, ami nem szokványos, mert kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belõle :) . Így van ezzel a sárgadinnye befõttel is, elsõsorban hajtott a kíváncsiság, hogy kóstoljam meg milyen. Nekem kissé túl édesnek tûnik, de így vagyok minden kompóttal nagyjából.
Sárgadinnyebefõtt

Hozzávalók: sárgadinnye, cukor, kevés ecet.
Elkészítése: A nem teljesen érett sárga húsú dinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, a lágy részeket is kikaparjuk, darabokra vágjuk. Készítünk egy gyenge ecetes vizet, és benne áztatjuk egy éjszakát. Másnap leöblítjük tiszta vízzel, és üvegekbe adagoljuk. 1 liter vízben feloldunk 75 dkg cukrot, felforraljuk és a dinnyére öntjük. Csavaros tetõvel, ami alá celofánt teszünk lezárjuk. Melegített vízfürdõbe rakjuk és gyöngyözésig forraljuk, majd 30 percig gõzöljük. A vízben hagyjuk kihûlni.

Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/07/05/sargad...

sponsored links

Keres?s