Sárgadinnye-sonka nyársak
sponsored links
Ez a könnyed nyári étel nem is kíván sok mondanivalót. Évekkel ezelõtt, amikor divatba jött, mennyire különlegesnek számított. A jobb éttermekben természetesen olaszul Prosciuto e melone néven futott. Elõször persze idegenkedtünk az új ízektõl, hiszen a gyümölcs és a hús párosítása nem igazán magyar virtus. Viszont megkóstolva, a sárgadinnye mézédes íze és a sonka sóssága azt hiszem új kedvencet varázsolt sokunk konyhájában. Elõételként ajánlott, de csak úgy ahogy a német mondaná "zwischendurch" tökéletes megoldás. A tálalása általában szeletekre vágott dinnye és a sonka rátekerve, vagy mellé - de annyiféle lehetõségünk van...próbáljuk ki nyárson is.
Hozzávalók: 1 mézédes sárgadinnye, néhány szelet pármai sonka (nekem nem volt otthon, így hagyományos sonkával pótoltam, ami így is finom volt)
Jó étvágyat!