Sárgadinnye lekvár
sponsored links
Nem sûrûn fogtok tõlem ilyen bejegyzést olvasni, mint amit most írok. Ugyanis ez egy olyan ételrõl (lekvárról) szól, amit egyszer csináltam meg és ez pont eggyel több mint ahányszor kellett volna.
Családunk két részre oszlott, ami a sárgadinnye szeretetét illeti. Néhány évvel ezelõttig én azt a tábort erõsítettem, amelyik nem szereti. Mindössze apu és Imi lelkesedett érte. Szagolgatták a vásárlásnál, hogy kellemes illata van-e és általában sikerült nagyon finomat venniük. Aztán ahogy a sütõtököt megszerettem, úgy a sárgadinnyét is. Valahogy a kettõt az én agyam egyként kezelte. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a görögdinnyét még mindig jobban kedvelem, szívesebben eszem.
Néhány hete elárasztották az internetet a sárgadinnye lekvár receptek. Olvastam vaníliásat, vodkásat, csokisat, és még ki tudja hány félét. Mindegyik annyira gyönyörûen nézett ki a fotón, telt, narancssárga színûek voltak és szinte éreztem a friss dinnye édes illatát. Kriszti kolléganõm talált magának egy vaníliás sárgadinnye lekvár receptet, ami a gyümölcs és a cukor mellé még vanília kivonatot írt, így elhatározta, hogy õ azt csinálja meg. Én pedig úgy gondoltam, hogy próbaként éppen elég lesz egy sima lekvárt készítenem mindenféle hozzáadott ízesítõ nélkül.
El is jött a megfelelõ hétvége, mindketten kinéztük az egyik hipermarket akcióját és nagyon ...