Sárgadinnye krémleves, fõzés nélkül-2 variáció
sponsored links
Még mindig maradjunk a krémleveseknél, ezen belül is egyik kedvenc nyári gyümölcsömnél a sárgadinnyénél.
Ne feledjük, hogy a leveshez érdemes nagyon érett dinnyét választanunk, mert a kissé zöld belsejû dinnye nem biztos, hogy ugyanolyan finom levest eredményez.
Melegebb napokon igyekszünk a lehetõ legkevesebb idõt a tûzhely mellett tölteni, ezért is jó, ha van a tarsolyunkban olyan leves, amit nem kell fõzni.
1 nagy érett sárgadinnye
porcukor (a dinnye édességétõl függõen, reméljük nem tököt fogunk ki)
1 csipet fahéj
2 dl tejszín
A második variációhoz amaretto likõrbõl 1 mk.
A dinnyét félbevágjuk kimagozzuk, a húsának a háromnegyedét leturmixoljuk, majd cukorral és a fahéjjal is ...