Sárgaborsó krémleves tofu nyárssal
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg tofu
- 25 dkg sárgaborsó
- 4 dl kókusztej (tehéntejjel is készülhet)
- 2 dkg gyömbérgyökér
- 2 cikk fokhagyma
- 8 evõkanál olívaolaj
- 0,5 piros csilipaprika
- evõkanál citromlé
- 1 evõkanál petrezselyemzöld
- 2 teáskanál õrölt kurkuma
- só
Elkészítése:
- Egy fazékban, 2 evõkanál olajon hirtelen lepirítjuk az apróra vágott csilit, fokhagymát, meg gyömbért. Hozzáadjuk a borsót, a krukumát, és megkavargatjuk. Kókusztejjel és 4 dl vízzel felöntjük, és kb 30 perc alatt puhára fõzzük.
- Közben összeturmixolunk 4 evõkanál olajat és petrezselyemzöldet.
- A tofut kb 2 cm-es kockára vágjuk, feltûzzök fanyársakra, majd egy serpenyõben 2 evõkanál olajon minden oldalán megpirítjuk.
- A levest összeturmixoljuk, és citromlével, sóval ízesítjük. Petrezselyemolajjal meglocsolva, tofu nyársakkal tálaljuk.