Sárgaborsó krémleves tofu nyárssal

2018-01-30

sponsored links



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 30 dkg tofu
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 4 dl kókusztej (tehéntejjel is készülhet)
  • 2 dkg gyömbérgyökér
  • 2 cikk fokhagyma
  • 8 evõkanál olívaolaj
  • 0,5 piros csilipaprika
  • evõkanál citromlé
  • 1 evõkanál petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál õrölt kurkuma



Elkészítése: 

  • Egy fazékban, 2 evõkanál olajon hirtelen lepirítjuk az apróra vágott csilit, fokhagymát, meg gyömbért. Hozzáadjuk a borsót, a krukumát, és megkavargatjuk. Kókusztejjel és 4 dl vízzel felöntjük, és kb 30 perc alatt puhára fõzzük. 
  • Közben összeturmixolunk 4 evõkanál olajat és petrezselyemzöldet. 
  • A tofut kb 2 cm-es kockára vágjuk, feltûzzök fanyársakra, majd egy serpenyõben 2 evõkanál olajon minden oldalán megpirítjuk. 
  • A levest összeturmixoljuk, és citromlével, sóval ízesítjük. Petrezselyemolajjal meglocsolva, tofu nyársakkal tálaljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/01/sargab...

sponsored links

Keres?s