Sárgaborsó fõzelék
sponsored links
Régóta szemeztem a szekrényben a sárgaborsóval, és hát van is neki bõven... :)
Utánajártam, hogy is van ez, mert néha az egyszerû dolgok amiktõl tartok, legalábbis fõzést illetõen. Ja, hogy áztassam be egy éjszakára, jó lesz az 1-2 órára is, gondoltam. Persze végül ottfelejtettem egy teljes álló napra.
A történet egészen egyszerû. Megmosott, beáztatott borsó alá, vékonyka hagymás (lehet fokhagyma is) rántást készítünk. Teszünk bele jóféle házi, tört pirospaprikát majd a borsót az áztató vízzel együtt. Tegyünk még bele babérlevelet, õrölt fekete borsot, sót és hagyjuk megfõni. Néha kevergessük, mikor már a borsó egészen puha akkor tejföllel, kis liszttel behabarjuk. Végül még sózzuk, borsozzuk egy kicsit.
Feltétnek és sült csirkecombot készítettem de egy jó kis pörkölttel igazik klasszikus.
Én bevezetem.
Hozzávalók:
- kb. 250 dkg sárgaborsó ...