Sárgabarackos-túrós pohárkrém
sponsored links
Meleg van nagyon és a jövõ héten még melegebb lesz, muszáj hideget is enni. Ilyenkor jó a pohárkrém, a lehûtött dinnye, a hideg meggyszósz - ma az utóbbit ettük - vagy a meggyleves, ami meg holnap ebédre lesz sült csirkemell és zöldséges köret elõtt.
Igyekszek olyan ételeket készíteni amivel nem sokáig kell a tûzhely mellett lenni.
Hozzávalók: 4 bõ adag
30 dkg sárgabarack, 25 dkg túró, 1 citrom reszelt, héja, ízlés szerint cukor vagy fruktoz, csipet fahéj, 2 púpozott ek. tejföl
A barackot megmostam, leszárítottam és kisebb darabokra vágtam, turmixgépbe tettem, hozzáadtam a túrót, a citrom reszelt héját, tejfölt és a cukrot. Krémesre turmixoltam. Poharakba töltöttem, pici fahéjat szórtam rá és barackot tettem mellé. Apró darabokra vágva a barack a tetejére is tehetõ vagy akár tejszínhab is kerülhet rá.