Sárgabarackos-túrós kuglóf
sponsored links
A túró-barack klasszikus párosát most egy isteni puha kuglófban próbálhatjátok ki, aminek az összeállítása nem vesz igénybe többet 15 percnél. Meg is van a hétvégi desszert, ugye?:)
Nagyon régen készítettem kuglófot, a blogon is talán egy recept szerepel ebben a kategóriában. Valamiért ez a sütemény sosem volt számomra annyira kedves. Valószínûleg azért, mert sikerült párszor igazán fûrészporízût ennem belõle:) De ez a recept egész más… Puha és szaftos a túrótól és a sok baracktól, amilyennek lennie kell, kívül pedig ropogósra sül a széle. Mivel én nagy rajongója vagyok a túrós sütiknek, nálam nagyon nagy kedvenc lett egybõl, ezért is osztom meg itt a blogon is, ugyanis az eredeti recept a Nõk Lapja Konyha 2017. augusztusi számában található.
Hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 5 tojás
- 25 dkg túró
- 1 csomag sütõpor
- 30 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg sárgabarack (tisztított súly)
Liszt és vaj a forma elõkészítéséhez
Elkészítés
- A barackokat megmossuk, kimagozzuk és apróra kockázzuk.
- A puha vajat simára keverjük a porcukorral.
- A tojásokat egyenként hozzáadjuk és simára keverjük.
- Hozzáadjuk a villával áttört túrót és a citrom reszelt héját.
- A lisztet elkeverjük a sütõporral, majd a túrós-tojásos masszába forgatjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott barackot is.
- A sütõformát kikenjük vajjal, majd kilisztezzük.
- A masszát a formába simítjuk.
- 160 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 45-50 perc alatt készre sül.
- Miután megsült, kicsit hagyjuk a formában hûlni, majd kifordítjuk belõle.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.