Sárgabarackos-túrós kuglóf

2017-08-18

sponsored links

Sárgabarackos-túrós kuglóf

A túró-barack klasszikus párosát most egy isteni puha kuglófban próbálhatjátok ki, aminek az összeállítása nem vesz igénybe többet 15 percnél. Meg is van a hétvégi desszert, ugye?:)

Nagyon régen készítettem kuglófot, a blogon is talán egy recept szerepel ebben a kategóriában. Valamiért ez a sütemény sosem volt számomra annyira kedves. Valószínûleg azért, mert sikerült párszor igazán fûrészporízût ennem belõle:) De ez a recept egész más… Puha és szaftos a túrótól és a sok baracktól, amilyennek lennie kell, kívül pedig ropogósra sül a széle. Mivel én nagy rajongója vagyok a túrós sütiknek, nálam nagyon nagy kedvenc lett egybõl, ezért is osztom meg itt a blogon is, ugyanis az eredeti recept a Nõk Lapja Konyha 2017. augusztusi számában található.

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag sütõpor
  • 30 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg sárgabarack (tisztított súly)

Liszt és vaj a forma elõkészítéséhez

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, kimagozzuk és apróra kockázzuk.
  2. A puha vajat simára keverjük a porcukorral.
  3. A tojásokat egyenként hozzáadjuk és simára keverjük.
  4. Hozzáadjuk a villával áttört túrót és a citrom reszelt héját.
  5. A lisztet elkeverjük a sütõporral, majd a túrós-tojásos masszába forgatjuk.
  6. Hozzáadjuk a kockára vágott barackot is.
  7. A sütõformát kikenjük vajjal, majd kilisztezzük.
  8. A masszát a formába simítjuk.
  9. 160 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 45-50 perc alatt készre sül.
  10. Miután megsült, kicsit hagyjuk a formában hûlni, majd kifordítjuk belõle.
  11. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/sargabarackos-turos-kuglof/

sponsored links

Keres?s