Sárgabarackos-szilvás lepény (vegán)
sponsored links
Zizivel nyereményjátékot hirdettünk, miután bemutatta a A fõzés gyerekjáték c. könyvet. Ez a recept ebbõl a könyvbõl való, igaz, õszibarackkal szerepel benne.
Hozzávalók:
1 bögre finomliszt
? bögre aranybarna nádcukor
1/2 bögre növényi tej
1 nagy alma meghámozva, kimagozva
2 csipet himalaya só
--
7-8 db õszibarack vagy nektarin
A lisztet összekeverjük a sütõporral és a sóval. Az almát meghámozzuk, felvágjuk apró cikkekre és a lisztes keverékhez keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a cukrot. Majd ehhez hozzákeverjük a növényi tejet. Kiolajozott, lisztezett pite-vagy tortaformába öntjük és félbevágott sárgabarack, szilvadarabokkal megszórjuk.170 fokon 30 perc alatt készre sütjük.