Sárgabarackos omlós pite (Ezerötszázas menü)
sponsored links
Az utóbbi idõben több alkalommal készítettem különbözõ mûsorokba olyan fogásokat, ahol igen korlátozott büdzsével dolgozhattam. Legutóbb az egyik reggeli mûsor szerkesztõi azt kérték, mutassam meg, 1500Ft-os keretbõl mit fõznék. Imádom az ilyen feladatokat, felvillanyoznak, mert egyrészt ilyenkor lehet a legkreatívabbnak lenni, másrészt meg tudom mutatni, hogy jókat fõzni NEM elsõsorban pénz kérdése. Kétségkívül, rendszeresen használok különleges fûszereket, hozzávalókat, vásárolok drága, extra alapanyagokat, de a hétköznapokban én is abból fõzök, amit a piacon kapok, és számolni is szoktam.
Ilyenkor nyáron van a legkönnyebb dolgunk, hiszen most épp azokat a heteket éljük, amikor a piac valóságosan bedurran, csak kapkodjuk a fejünket, transzba esünk (ok, egyes szám elsõ személy), nekem legalábbis listányi ötlet kavarog mindig a fejemben arról, hogy mennyi mindent és milyen változatosan lehet fõzni ilyenkor. Amikor meghallottam, mi lenne a feladat, rögtön még egy csavarral megtoldottam saját magam számára a kihívást: kijelentettem, hogy ennyi pénzbõl simán háromfogásos menüt hozok ki, négy fõre. Szándékosan nem a tészta-krumpli vonalat szerettem volna követni, igyekeztem izgalmas, nyárias, de mindenek elõtt változatos és ízekben tobzódó ételsort összeállítani. Voilá!
A menü:
Jéghideg céklaleves zöldfûszerekkel
Bundás csirkemáj fokhagymás-joghurtos ...