Sárgabarackos omlós pite (Ezerötszázas menü)

2012-07-08

sponsored links


Az utóbbi idõben több alkalommal készítettem különbözõ mûsorokba olyan fogásokat, ahol igen korlátozott büdzsével dolgozhattam. Legutóbb az egyik reggeli mûsor szerkesztõi azt kérték, mutassam meg, 1500Ft-os keretbõl mit fõznék. Imádom az ilyen feladatokat, felvillanyoznak, mert egyrészt ilyenkor lehet a legkreatívabbnak lenni, másrészt meg tudom mutatni, hogy jókat fõzni NEM elsõsorban pénz kérdése. Kétségkívül, rendszeresen használok különleges fûszereket, hozzávalókat, vásárolok drága, extra alapanyagokat, de a hétköznapokban én is abból fõzök, amit a piacon kapok, és számolni is szoktam.

Ilyenkor nyáron van a legkönnyebb dolgunk, hiszen most épp azokat a heteket éljük, amikor a piac valóságosan bedurran, csak kapkodjuk a fejünket, transzba esünk (ok, egyes szám elsõ személy), nekem legalábbis listányi ötlet kavarog mindig a fejemben arról, hogy mennyi mindent és milyen változatosan lehet fõzni ilyenkor. Amikor meghallottam, mi lenne a feladat, rögtön még egy csavarral megtoldottam saját magam számára a kihívást: kijelentettem, hogy ennyi pénzbõl simán háromfogásos menüt hozok ki, négy fõre. Szándékosan nem a tészta-krumpli vonalat szerettem volna követni, igyekeztem izgalmas, nyárias, de mindenek elõtt változatos és ízekben tobzódó ételsort összeállítani. Voilá!

A menü:

Jéghideg céklaleves zöldfûszerekkel
Bundás csirkemáj fokhagymás-joghurtos ...

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2012/07/s...

sponsored links

Keres?s