Sárgabarackos mandulás süti és az egyensúlytészta
sponsored links
Igencsak nehezteltem az idõjárásra az elmúlt hetekben. Itt a sok gyümölcs, és a gyümölcsös sütik ideje, és nem tudok sütni semmit, mert alapból 32 fokos a hûvös konyhám. Úgyhogy most igyekszem bepótolni az elmaradt sütiket.
Bevallom sosem hallottam még az egyensúlytésztáról azelõtt. Biztosan ettem már, meg talán sütöttem is, csak nem tudtam, hogy ezt így hívják. Gyakorlatilag zsíros piskóta, csak az nem hangzik túl jól.
Ez a recept a Lajos-Hemzõ páros 99 Házi sütemény c. könyvébõl van. Nagyon szeretem ezt a könyvet. A fõ tésztakategóriák szerint csoportosítja a recepteket. Nagyon pontosan leírja, hogyan készítsünk jó piskótát, rétest, omlós vagy éppen kelt tésztát. A ?jó tudni? részek pedig aranyat érnek. Erõsen növelik a sikerfaktort.
Ebben a kicsit már pecsétes könyvben, itt-ott tésztától meg tejtõl összeragadt lapok között, egészalakos nyálcsorgatós fotó mellett van ez a jó kis recept. Szokás szerint gyümölcscukrot használtam és egy kis zabkorpát is kevertem bele (mert az nem látszik, de mégis rost :).
Hozzávalók:
24 db barack (kb. 1 kg)
24 db mandula (kb. 10 dkg)
4 tojás ...