Sárgabarackos kekszes krémes sütés nélkül
sponsored links
Aki még nem próbálta a kekszes krémest, annak kötelezõ darab Aki meg próbálta, annak szerintem eszébe jut, hogy miért nem evett ilyet régóta ? Sütés nélkül készül, ideális a nyári melegben.
Már készítettem ilyet vaníliás-kakaós csíkos változatban, ezt a csíkozós ?hagyományt? folytattam most barackos csíkokkal. Aztán volt márványos is, kókuszos verzióban és egy ?sima? gesztenyés, beledobált meggydarabokkal. Extra finom!
Hozzávalók:
kb 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
1,5 cs vaníliás pudingpor
2 tojás (nekem most csak 1 volt, azzal is mûködik)
7 ek cukor
1 ek liszt
12,5 dkg margarin
7 dl tej
fél cs zselatin (12 g)
1 bögre sárgabarack
Elkészítés:
A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sûrûre fõzzük.
A tûzrõl levéve, ameddig még forró, belekeverjük a margarint, kétfelé osztjuk, az egyik felébe az apróra vágott sárgabarackot is beletesszük és azután mindkettõbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (felel-fele arányban).
Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és rákanalazzuk az egyik krémet (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd óvatosan a másik krémet és a tetejét is kirakjuk kekszekkel. Én most három réteget próbáltam kihozni, de talán a csak kettõ látványosabban elkülönül.
Hûtõbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhetõ.
A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek. Kisebb méretû tepsihez elegendõ ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb. a duplája kell.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is!
Hasonló bejegyzések:
Gesztenyés-meggyes kekszes krémes
Kókuszos márványos kekszes krémes
Vaníliás-kakaós csíkos kekszes krémes
Kókuszos kekszes szelet
Sütõtökös-almás kekszes ? VKF! 45. forduló