Sárgabarackos-joghurtos hûsítõ

2014-07-07

sponsored links

Még az elõzõ szezonban vásároltam ezt a 4 darabos jégkrémkészítõ formát, (Százforintos boltban kapható.) de még csak most avattam fel. A sárgabarackunk rohamosan érik és a gyerekek nem igazán rajonganak semmiféle friss gyümölcsért, kivétel a banán, de az sajnos nem terem a kertben :-) Ezért megpróbáltam jégkrémet készíteni barackból, sûrû, krémes joghurtból. Cukrot egyáltalán nem adtam hozzá, így is jó édes lett. Mondanom sem kell, hogy alig bírták kivárni, hogy készítsek pár fotót és már nyúltak is érte és bõszen nyalogatták is. Kisfiam közben hozzátette: Isteni finom barack :-D
Jégkrémkészítõ forma hiányában mûanyag pohárban is fagyasztható, gyógyszertárban beszerezhetõ pálcikával. Ízlés szerint édesíthetõ porcukorral, esetleg mézzel. 
Hozzávalók 4 fõre:
*6 nagyobb, érett sárgabarack
*2 kis dobozos görögjoghurt (nálam kekszes, összesen 250 g)

A megtisztított, meghámozott sárgabarack húsát egy villával jól összetörjük, majd a joghurttal felváltva a jégkrém készítõ formába kanalazzuk.
Beleszúrjuk a pálcákat és minimum 2-3 órára fagyasztóba helyezzük.
Ha kellõképpen lefagyott, a formát fél percre forró víz alá tartva szépen kiemelhetõek a jégkrémek belõle.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/07/sarga...

sponsored links

Keres?s