Sárgabarackos gombós
sponsored links
Gyönyörûen sárgállik a kertben a barack, adta magát az ötlet, egy jó kis gulyásleves-barackos gombóc pároshoz ebédre. Ezzel csak annyi volt a bibi, hogy a nagyobbik fiam nem szereti a gyümölcsöt (egyiket sem!!!) a gombócban, így neki szilvalekváros lett. Meg nekem is, mert annyira finom volt:-) A receptért örök hála Limarának, recept marad!
Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:
1 kg burgonya, pici só, 300-400 g liszt, 1 tojás, 1 ek. búzadara, 2 ek. olaj
sárgabarack, kockacukor, fahéj, vaj, zsemlemorzsa, 1 cs. vaníliás cukor, porcukor
A krumplit megfõzzük héjában, majd még melegen áttörjük, ezután hagyjuk kihûlni.
Addig elkészítjük a zsemlemorzsát. Kb. 6 ek. zsemlemorzsát jó diónyi vajon lepirítunk, hozzáadunk egy zacskó vaníliás cukrot és 2 tk. fahéjat. Addig pirítjuk, míg szép aranybarna nem lesz, szinte már "határesetig". Félretesszük hûlni.
Felteszünk egy nagy lábosba vizet forralni.
Ha a krumpli már langyos, beleszitáljuk a lisztet, pici sót, a búzadarát, beleütjük a tojást, jöhet az olaj, és ...