Sárgabarackos gombóc

2012-08-05

sponsored links


Örömétel, vagy ahogy a párom nevezte, Szeretem-gombóckák, amolyan nagyi konyhája életérzést jelent mind a mai napig. Különösen ilyenkor, egészen addig, amíg van friss kajszi, érdemes készíteni. Könnyen kivitelezhetõ, egyáltalán nem ördöngösség, nem kell egész délelõtt a konyhában görnyedni a deszka felett. Kisebb adagban lehet desszert, nagyobb porcióban pedig fõételnek is beillik, pláne, ha mondjuk elõtte betoltunk egy jó gulyáslevest vagy egy Jókait...

Kell hozzá:
4 szem közepes burgonya,
20 dkg liszt, 1 tk. cukor,
5 dkg vaj, 1 tojás,
só, 10 szem sárgabarack.
(kb. húsz darab lesz belõle)

A készítés:
A krumplit héjastól enyhén sós vízben fõzd puhára. Még melegen óvatosan törd át, picit hagyd pihenni, majd amikor már ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2012/08/sarg...

sponsored links

Keres?s