Sárgabarackos gombóc

2017-07-08

sponsored links

Végre egy gombóc recept amibe nem kell krumplit fõzni, áttörni, megvárni míg kihûl, annyi liszt amennyit felvesz... de még mindig ragad... ugyanis ebben túró van!
Mindent összegyúrunk, kicsit pihentetjük és már kész is! Emberem azt mondta hogy ugyanolyan mint a szilvás gombóc csak sárgabarackkal.... szóval még az íze is ugyanolyan jó :)
Az eredeti receptet itt találtam.
A margarint vajra cseréltem, mást nem változtattam rajta.


Hozzávalók:
kb 10-12 db gombóchoz

60 g vaj
250 g zsíros túró
1 db egész tojás
1 db tojássárgája
csipet só
1 citrom reszelt héja
160 g liszt

10-12 db sárgabarack

pirított zsemlemorzsa
fahéjas porcukor

A vajat megolvasztjuk.
A túrót kicsit áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tojásokat, csipet sót, a citromhéjat és végül a lisztet.
Egy ruganyos könnyen kezelhetõ tésztát kapunk,
1 órára hûtõbe tesszük, addig kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és kimagozzuk a barackokat.
A tésztából csípünk egy darabkát, kézzel kilapítjuk, beleteszünk egy egész barackot és jól becsomagoljuk.
Kicsit meg is gömbölyítjük, mint a kókuszgolyónál :)
Gyöngyözõ vízben kifõzzük a gombócokat kb 15 perc alatt, majd zsemlemorzsába forgatjuk õket.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Folytats a blogon ... sutizona.blogspot.com/2017/07/sargaba...

sponsored links

Keres?s