Sárgabarackos fehércsoki-mousse és Sacher torta mintás piskótával

2011-11-28

sponsored links


Január óta dédelgetem a  nagy Mintás Piskóta  Tervet, és hát mi lenne rá jobb alkalom, mint egy csajos szülinap? A nagyon komoly és professzionális biscuit joconde imprimé elnevezés egy, a mi piskótánkhoz hasonló tésztát takar, részben darált mandulával és eredetileg  több fehérjével: ettõl lesz könnyû és levegõs, és a sima piskótához képest van benne minta is, ami borzasztó dekoratívvá teszi. A minta benne egy furcsa kevert, sûrû tésztából készül, amibe szintén tojásfehérje kell, de felverés nélkül. Igazán látványos tortákat lehet készíteni vele, a díszítésnek csak a fantázia ( és némi jóízlés) szabhat határt, és tökéletesen igazítható bármilyen alkalomhoz - akinek van egészen kis gyakorlata a piskótasütésben, és némi bátorsága, nyugodtan próbálkozhat vele karácsonyra. Ráadásul elkészíthetõ elõbb, porcukrozva és sütõpapírba csomagolva a hûtõben napokig eláll.

Ez az adag  elég volt két kisebb tortára: húszcenti átmérõjû kapcsos formát béleltem vele körbe, és még maradt két kis minitortára való,  ramekin formában  - ezek tulajdonképpen egyszemélyes desszertek lettek.

Az elsõ torta meglepetés-torta lett, a másodikat ( a Sacher) a kiváló ízlésû ünnepelt rendelte a barátnõs bulira, és bár én a tejszínhabrózsákat el bírtam volna hagyni, de aki szülinapos, annak nem kezdünk el magyarázni a modern cukrászatról....

Mintás piskóta (  X-es tepsihez): ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2011/11/sargabara...

sponsored links

Keres?s