Sárgabarackos clafoutis - a francia kevert

2012-07-14

sponsored links


Ez a profán francia édesség Franciaország Limousin tartományából származik és erdetileg fekete cseresznyével készül. Nem tudom nálunk hova tûnt a fekete cseresznye, és ha van akkor miért aranyárban, de ez egy más téma. A cseresznye magját benn kell hagyni a gyümölcsben, mert így más íze lesz, és még a gyümölcslevek sem folynak szét a tésztában. Én kedvelem, mert gyümölcsös, mert nincs benne sütõpor, és nem utolsósorban mert kevés liszttel készül. A sárgabaracka nagy kedvenc nálam, mert a savassága tökéletesen kiegészíti az édességét, nem hiába a lekvárok egyik királya. Meggyel, cseresznyével, szilvával is helyettesíthetõ. Persze akkor a franciák szerint már nem is hívhatnánk clafoutis-nak.

Sárgabarackos clafoutis

Elkészítési idõ:        15-20 perc  + sütés
Mennyiség:              6 adag
Sütési idõ :               25-30 perc


Hozzávalók:

2 tojás + 1 t.sárga
50 g cukor + 10 g vaníliás cukor
45 g liszt
150 ml tejszín/tejföl ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/07/sarg...

sponsored links

Keres?s