Sárgabarackos clafoutis - a francia kevert
sponsored links
Ez a profán francia édesség Franciaország Limousin tartományából származik és erdetileg fekete cseresznyével készül. Nem tudom nálunk hova tûnt a fekete cseresznye, és ha van akkor miért aranyárban, de ez egy más téma. A cseresznye magját benn kell hagyni a gyümölcsben, mert így más íze lesz, és még a gyümölcslevek sem folynak szét a tésztában. Én kedvelem, mert gyümölcsös, mert nincs benne sütõpor, és nem utolsósorban mert kevés liszttel készül. A sárgabaracka nagy kedvenc nálam, mert a savassága tökéletesen kiegészíti az édességét, nem hiába a lekvárok egyik királya. Meggyel, cseresznyével, szilvával is helyettesíthetõ. Persze akkor a franciák szerint már nem is hívhatnánk clafoutis-nak.
Sárgabarackos clafoutis
Elkészítési idõ: 15-20 perc + sütés
Mennyiség: 6 adag
Sütési idõ : 25-30 perc
Hozzávalók:
2 tojás + 1 t.sárga
50 g cukor + 10 g vaníliás cukor
45 g liszt
150 ml tejszín/tejföl ...