Sárgabarackos-bazsalikomos csirkecsíkok
sponsored links
Hirtelen felindulásból elkövetett gyümölcsös húsétel, teljesen minimál stílusban - de lehengerlõen finom lett...
Senki ne féljen kipróbálni :-)
Sárgabarackos-bazsalikomos csirkecsíkok
Elkészítési idõ: 40 perc
Hozzávalók:
- 6 felsõ csirkecomb filé/50 dkg csirkemell filé
- 1 kis fej fehér hagyma finomra vágva
- 15 szem sárgabarack
- 2 dl habtejszín (30%-os, állati)
- 1 tk. étkezési keményítõ
- 8-10 nagy levél friss bazsalikom (illetve ízlés szerint több vagy kevesebb)
- só és sok-sok bors
A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk.
A barackot megmossuk, kimagvaljuk, negyedekre vágjuk.
Kevés olajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a csirkehúst, erõs tûzön kevergetve fehéredésig sütjük. A lángot mérsékelve hagyjuk, míg keletkezõ levét majdnem teljesen elfõvi.
A keményítõt simára keverjük kevés hideg vízzel, majd a tejszínnel, a húscsíkokhoz csurgatjuk. Hozzáadjuk a barackokat és a bazsalikomot is, s csak néhány percig fõzzük ezt követõen, míg a barack kicsit átforrósodik, de ne málljon szét!
Ízesítsük csöpp kis sóval és sok-sok borssal, majd tetszõleges körettel - nálunk most párolt rizs - tálaljuk.