Sárgabarackos-bazsalikomos csirkecsíkok

2014-07-07

sponsored links



Hirtelen felindulásból elkövetett gyümölcsös húsétel, teljesen minimál stílusban - de lehengerlõen finom lett...

Senki ne féljen kipróbálni :-)





Sárgabarackos-bazsalikomos csirkecsíkok


Elkészítési idõ: 40 perc


Hozzávalók:

  • 6 felsõ csirkecomb filé/50 dkg csirkemell filé
  • 1 kis fej fehér hagyma finomra vágva
  • 15 szem sárgabarack
  • 2 dl habtejszín (30%-os, állati)
  • 1 tk. étkezési keményítõ
  • 8-10 nagy levél friss bazsalikom (illetve ízlés szerint több vagy kevesebb)
  • só és sok-sok bors



A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk.

A barackot megmossuk, kimagvaljuk, negyedekre vágjuk.

Kevés olajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a csirkehúst, erõs tûzön kevergetve fehéredésig sütjük. A lángot mérsékelve hagyjuk, míg keletkezõ levét majdnem teljesen elfõvi.

A keményítõt simára keverjük kevés hideg vízzel, majd a tejszínnel, a húscsíkokhoz csurgatjuk. Hozzáadjuk a barackokat és a bazsalikomot is, s csak néhány percig fõzzük ezt követõen, míg a barack kicsit átforrósodik, de ne málljon szét!

Ízesítsük csöpp kis sóval és sok-sok borssal, majd tetszõleges körettel - nálunk most párolt rizs - tálaljuk.







Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/07/sargabarackos...

sponsored links

Keres?s