Sárgabaracklekvár ribizlivel

2013-07-16

sponsored links


Az idei adag sárgabaracklekvárt is hozzáadott cukor nélkül készítettem a hagyományos módon.
A barackokat megmostam, majd forrásban lévõ vízbe eresztettem õket néhány percre. Egész pontosan addig, míg a héj a barack húsán mozgathatóvá válik. Ekkor átugranak egy másik edénybe. Innen kétfelé ágazhat az út:
- aki szeretné elégetni a kezét, azon nyomban nekieshet a hámozásnak;
- aki nem szeretne a tenyerén égésnyomokat várjon, míg a barackok kihûlnek.
Én vártam.

A héj lehúzása után a barackokat elfeleztem, kimagoztam. A magokat vízbe áztattam, hogy a még esetlegesen rajtuk maradt barackhúst könnyen le tudjuk mosni. A magokat napon megszárítom, majd megtöröm.
A hunzák tapasztalatát hasznosítva a magokat majd szépen megeszegetem, és jó fiatal maradok. És szép. Erre majd visszatérek ...

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2013/07/sar...

sponsored links

Keres?s