Sárgabaracklekvár
sponsored links
Örök klasszikus, örök kedvenc. Nem csak finom, de alaplekvár is, mondhatni, a lekvárok anyja :D
Gyerekként nemigen fordult elõ, hogy bolti baracklekvárt ettem. Anyuval minden nyáron megfõztük az "éves adagot" a nagypapám sárgabarackjából. Nyammm... még mindig érzem a számban az ízét, ha visszagondolok. Persze órákon át szedni, aztán meg otthon pucolni nem nagy élmény volt gyerekfejjel, még úgy sem, hogy én csak segítettem, de aztán jött a lekvárfõzés! Imádtam a rotyogó lekvárt kavargatni, nem is beszélve fõ feladataimról: az állandó kotnyeles kóstolgatásról és a végén a lekvárfõzõ óriási lábas és a fakanál tisztára nyalásáról :D
Lekvárt fõzni nem túl bonyolult dolog, alapból nem áll másból, mint gyümölcsbõl és cukorból, ezt lehet még variálni, ha valakinek ahhoz van kedve.
Érik a sárgabarack, és ki is fogytam a tavalyi adagból, úgyhogy gyorsan neki is álltam. Az adagot ...