Sárgabarack tobzódás -dzsemek a terítéken egy kis rafinériával
sponsored links
A legnagyobb nyári kedvencem a sárgabarack.Nem tudom megunni,sokszor sajnálom sütibe tenni,mert jobban szeretem frissen,magában elfogyasztani.Csupa jó hatása van a szervezetre és kánikula idején a dinnye mellett ez a második legjobb frissítõ nekem,sõt édesség helyett is kiváló.Na,jó a diótortát vagy a croissant nem pótolhatja semmi,de a barack lényegesen kevesebb kalóriával bír, viszont nagyon édes.
A hét elején még volt egyben 10 kg sárgabarackom.Kétféle dzsemet készítettem belõle.Az egyiket a szokásos módon,úgy mint tavaly,de a receptjét azért most is leírom.A másikat egy kis furfanggal,csak,hogy pikáns legyen,elõidézve már a karácsonyt.30 darab üveg fincsi dzsem lett a végeredmény,üvegenként 370ml. Három napot csücsültek izzadva száraz dunsztban,míg ma felöltöztettem õket.Szerintem egész jó "rucikat"adtam rájuk,de a lényeg úgyis belül van!Könnyû beleszeretni ezekbe az ízekbe!Persze ajándékba is készült egy-kettõ.Azt hiszem,hogy a képek magukért beszélnek!Nagyításért még mindig katt a képekre!
Ezek a szokásos módon készültek
Egyszerû sárgabarackdzsem
Hozzávalók:
- 4kg érett sárgabarack
- 2 kg cukor
- fél csomag citromsav ...