Sárgabarack project 2012
sponsored links
Miután leszedtük az összes sárgabarackot a fánkról, véget ért erre az évre a sárgabarack project. Kaptak a gyümölcsbõl a rokonok is, és amellett, hogy természetesen eszegettük is rendesen és süteménybe is került, sikerült még 4-4 kilóból sárgabarackdzsemet, vaníliás sárgabarackdzsemet és citromos-vaníliás baracklekvárt is fõzni. A dzsemet minden évben ugyanúgy készítem, mivel így tökéletes, ahogy van, nem is gondolkodtam semmiféle változtatáson. Aztán megláttam Babette verzióját, és ihletet adott Anna is (köszönöm :), így készültek idén ezek a variációk. Mindhárom nagyon-nagyon finom a maga nemében, érdemes kísérletezni az ízekkel. (A képeken a citromos-vaníliás barackíz, kár, hogy az illata nem jön át. A dzsem természetesen kicsit darabosabb, de pont az a jó benne. :) Sok sikert hozzá!
Sárgabarackdzsem (Hosszú évek óta így készítem a dzsemet. Lekvárt nem is szoktam fõzni, süteményekbe is ez a finom dzsem kerül.)
Hozzávalók kb. 11 db 370 ml-es üveghez:
- 4 kg sárgabarack (tisztán mérve)
- 1,4 kg kristálycukor
- 2 csomag (2 x 80 g) ...