Sárgabarack pite recept
sponsored links
A sárgabaracknak két dolog áll nagyon jól. A fa, amelyiken terem, és a sütõm. Vannak gyümölcsök, amiknek a hõkezelés nagyon jót tesz, olyan ízeket csalogat ki belõle, amik akkor is ott vannak, amikor frissen beleharapunk, csak sokkal halványabbak, erõtlenebbek.
A sárgabarack pont ilyen. Szombaton vettem, és nem csak enni, de sütni is azonnal kedvem támadt . Sokkal hamarabb elkészült, mint amennyi idõ alatt kitaláltam, hogy mi legyen belõle. Aztán kipattant a szikra, a lényeg, hogy hõt kapjon, mert attól kapja meg azt amitõl én is elolvadok.Az angol almatorta tésztáját, és arányait is nagyon szeretem. Tészta alig, alma bezzeg! Erre volt szükség most is, illetve annyi változtatást gondoltam csak, hogy kisebb átmérõben sütöm, hogy vastagabb legyen a tészta egy kicsivel, mert a sárgabaracknak több a leve, mint az almának. Jól számoltam. A cukrot nem vittem túlzásba, mert nem az édes íz, hanem a hõkezelés a lényeg.de ezt a receptben látni fogjátok.
Hozzávalók:
250g liszt
csipet só
150g vaj
40g cukor ...