Sárgabarack lekvár (paleo)

2017-07-22

sponsored links



Annak idején hagyományosan így raktam el. Aztán valahogy elriasztott a befõzésétõl az a tény, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható paleos sárgabarack lekvárok szinte kivétel nélkül mind folyósok. Idén viszont megvilágosodtam lekvár ügyileg és a képen jól látható milyen állagúra sikerült elkészítenem. A sárgabarack héját én azért szedem le, mert a héja savanyú (én a héjjal készült lekvárokat enyhén keserûnek is érzem) és sokkal több édesítõt kell hozzáadni, mint így. A héj eltávolítása így, ahogy én csinálom pedig csak pár perces munka.

Hozzávalók (3 db 3 dl-es üveghez):


1,5 kg sárgabarack
10 dkg eritrit
1 dkg pektin


A sárgabarackokat 1 percre forrásban lévõ vízbe tesszük, majd kiszedjük belõle. A héját lehúzzuk róla (én eldobható vékony gumikesztyûben szoktam dolgozni, így nem fogja meg a kezem), magját eltávolítjuk. Fõzõedénybe tesszük, hozzáadjuk az édesítõvel elkever pektint. Botmixerrel pürésítjük. Nagy lángon a forrástól számított 4-5 percig fõzzük, miközben gyakran megkeverjük. Azonnal, forrón csavaros tetejû üvegekbe tesszük. Lezárjuk, majd 5 percre fejtetõre állítjuk. Meggyõzõdünk róla, hogy a tetõnél nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetõre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihûlni. Ennyi...



A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s