Sárgabarack lekvár (paleo)
sponsored links
Hozzávalók (3 db 3 dl-es üveghez):
1,5 kg sárgabarack
10 dkg eritrit
1 dkg pektin
A sárgabarackokat 1 percre forrásban lévõ vízbe tesszük, majd kiszedjük belõle. A héját lehúzzuk róla (én eldobható vékony gumikesztyûben szoktam dolgozni, így nem fogja meg a kezem), magját eltávolítjuk. Fõzõedénybe tesszük, hozzáadjuk az édesítõvel elkever pektint. Botmixerrel pürésítjük. Nagy lángon a forrástól számított 4-5 percig fõzzük, miközben gyakran megkeverjük. Azonnal, forrón csavaros tetejû üvegekbe tesszük. Lezárjuk, majd 5 percre fejtetõre állítjuk. Meggyõzõdünk róla, hogy a tetõnél nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetõre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihûlni. Ennyi...
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!