Sárgabarack lekvár

2012-08-10

sponsored links


Évek óta nem jutok el idáig, mert a családi hagyományok után 30-40 kiló  gyümölcs alatt feleslegesnek éreztem neki állni. De megkívántam a császármorzsát, megálltam a hipermarket lekváros polca elõtt és fél perc múlva, némileg magasabb vérnyomással, már telefonos kapcsolatban voltam anyámmal, vagyis a lekvárfõzõ fazék lelõhelyével :)

Hozzávalók körülbelül 2 liter lekvárhoz:
3 kiló barack
105 dkg cukor (kilónként 35 dkg)
egy mokkáskanálnyi szalicil

Egy nagy fazékban vizet forralunk. Amikor lobog, egy tésztaszûrõ segítségével belemártjuk a barackokat, majd 10 másodperc után egy üres tálba öntjük. A forrázástól könnyen lecsúszik a héja. Kimagozzuk és egy lehetõleg vastag talpú, nagy ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/SzvaBlogja/~3...

sponsored links

Keres?s