Sárgabarack lekvár
sponsored links
És akkor most jöjjön egy olyan
lekvár, ami a Gyermek legnagyobb
kedvence. :)
Hozzávalók:
-sárgabarack
-cukor
-3:1 dzsemfix
-pici víz
Kezdem azzal, hogy van a kertünkben egy kis
sárgabarack fa is, amin nem túl nagy szemû,
de annál finomabb barackok vannak
...már csak a legtetején, mert amilyen magasságig
(esetemben akár mélységnek is lehetne nevezni ?)
felértem, azokat tegnap lemajomkodtam a fáról.
Na, de a lényeg, hogy lett 3,5 kiló (tiszta súly)
nagggyon finom sárgabarack, amibõl semmi
mást nem készítettem, csak lekvárt, a
sárgabarack lekvár rajongói klub Tagjának. ?
Tehát a folyamat: a barackokat mosom
(vagyis beáztatom hideg vízbe, ezeknek ennyi elég),
kimagozom, súlyt mérek
(hogy mennyi cukor és hány zacskó dzsemfix fog kelleni)
és egy kevés víz
(ebben az esetben kb. 2 dl, hogy meginduljon a barack),
valamint a cukor (1 kg) kíséretében fõni teszem.
Folyamatosan érdemes kevergetni, nehogy leégjen!
(vagyis beáztatom hideg vízbe, ezeknek ennyi elég),
kimagozom, súlyt mérek
(hogy mennyi cukor és hány zacskó dzsemfix fog kelleni)
és egy kevés víz
(ebben az esetben kb. 2 dl, hogy meginduljon a barack),
valamint a cukor (1 kg) kíséretében fõni teszem.
Folyamatosan érdemes kevergetni, nehogy leégjen!
Jó 10 perc elteltével összeesik annyira a gyümölcs,
hogy bele lehet engedni a botmixert és mivel ebbõl
kifejezetten lekvárt akartam, teljesen összeturmixoltam.
hogy bele lehet engedni a botmixert és mivel ebbõl
kifejezetten lekvárt akartam, teljesen összeturmixoltam.
Ekkor -még mindig a botmixerrel- hozzákeverek
3 zacskó dzsemfixet
(picivel kevesebb elég lenne, de ennyi különbségnél
inkább felfelé szoktam kerekíteni)
és pár percig összeforralom az egészet.
3 zacskó dzsemfixet
(picivel kevesebb elég lenne, de ennyi különbségnél
inkább felfelé szoktam kerekíteni)
és pár percig összeforralom az egészet.
A lekvár alaposan kimosott kis üvegekbe kerül,
majd lezárás után azonnal fejre állítom, 5-10 percre.
Ebbõl a mennyiségbõl 12 kis üvegnyi lekvár lett.
Az oldalt helyet foglaló fõszereplõt azért hagytam
ki egy üvegbõl, hogy a Rajongó azonnal véleményt
is tudjon mondani róla! :)))
majd lezárás után azonnal fejre állítom, 5-10 percre.
Ebbõl a mennyiségbõl 12 kis üvegnyi lekvár lett.
Az oldalt helyet foglaló fõszereplõt azért hagytam
ki egy üvegbõl, hogy a Rajongó azonnal véleményt
is tudjon mondani róla! :)))
Szépítés és/vagy okosítás
után mennek ki megpihenni
a kamra polcára. ;)