Sárgabarack chutney
sponsored links
Avagy újabb fejezetek az esõben való grillezés történetébõl.
Az idén is buzgón grilleztem a Balatonon, akár esett, akár visszafújta a füstöt a szél, az egyébként nagyon jól megépített kürtõben.
Kerületek jobb és rosszabb ötletek a grillrácsra. A joghurtos pác például nem tett jót a csirkének, mert mentetetlenül odaragadt és meg is égett tõle. A tarjának viszont jól állt a sok friss rozmaring, fokhagyma. A szalonnaszeletek meg önmagukban is a gyerekek kedvencei voltak.
Volt egy vega vendégünk is, kedvéért sok gomba sült, néha más zöldségekkel nyársra húzva, néha csak úgy rostra dobálva.
És persze nem maradt el a tûz fölött fortyogósra olvasztott camambert sajt sem, amit kenyérrel kell kitunkolni a héjából.
Nagy mennyiségû saláta mindig az alap, de most készítettem egy jó fûszeres mártást is, ami jól passzolt a sok csirkemell-nyárshoz. Ezt a tûzhelyen, a konyhában készítettem és félig-meddig langyosan ettük.
Sárgabarack chutney
A chutney egyébként fûszeres indiai mártást jelöl, ...