Sárgabarack befõzés- befõzõautomata használatával
sponsored links
Nem minden évben terem a barackfánk. Háromévente van csak rajta barack. Szegény, már amúgy is kihalófélben van. Tavaly és tavalyelõtt hiába lestem, egy darab nem volt rajta. Most azonban bõségesen terem. Így hát ilyenkor kell eltenni a lédús gyümölcsbõl a lekvárt. Már messzirõl virít a sok barack a fán.
Az idén tettem el barackbefõttet is és lekvárt is.
A befõtt elrakása: Az üvegbe helyezett, kimagvalt barackra helyeztem 3 ek cukrot,vízzel felöntöttem, és 90 fokon 30 percig automatáztam. Utólag felbontottam egyet, és elég savanyúnak bizonyult, így a következõ üvegekbe már 5 kanál cukrot tettem. Nem vagyok a túl cukros dolgok híve, viszont hiába teszem el kevesebb cukorral, bizony a gyermekeim akkor nem fogják megenni. Amúgy sem fogyasztanak belõle sokat, így ez a cukor nem fogja nagyon megterhelni a szervezetüket.
Ma azonban lekvárt készítettem.
A lekvár : A megmosott barackot húsdarálón ledaráltam. Minden kiló gyümihez raktam 70 deka kristálycukrot. Ezt megfõztem lekvárnak. Tiszta üvegekbe helyeztem, és 95 fokon, 35 percig automatáztam. Természetesen nem tettem tartósítószert bele.
Ezúton mutatom a két torta elmaradásomat is. Egy tûzoltós (Sam) torta és egy Thomas torta készült .