Sárga túró ismét
sponsored links
Tettem egy próbát bolti tejbõl készítettem hasonló kis mennyiségbõl mint az elõzõekben csak más ízesítéssel !
Fél liter tejet feltettem a tûzhelyre amibe csipet sót, 2 teáskanál cukrot, 1 teáskanál vaníliacukrot , mazsolát , fél citrom reszelt héját tettem . 5 db tojást ütöttem fel egy tálkába amit villával kicsit átkevertem csupán csak annyira hogy a sárgája ne legyen egybe. Mikor már forrt a tej ezt a keveréket öntöttem bele amit fakanállal kicsit átkevertem. Mikor már kezdett csomósodni akkor az odakészített szûrõkanálba/benne gézlap/ öntöttem, hagytam lecsurogni majd a gézt összekötöztem úgy hogy egy fakanál nyelét áttudjam rajta dugni és egy fazékra tettem. Pár óra elteltével mikor már nem volt az edénybe folyadék , a túrót kivettem a gézbõl és tálkára pakoltam amit hûtõbe tettem. Ezt egy tesztnek szántam az ünnepek elõtt, dönthetek hogy melyiket válasszam? Szerintem sonkához ez lenne a legjobb! Finom!!
Jó étvágyat !