Sárga túró húsvétra / házilag
sponsored links
Egyszer ettem az is nagyon régen volt de azt tudom hogy nagyon ízlett! Azóta minden évben ilyenkor húsvét közeledtével eszembe jut. Nagyobbik lányom adta ide az elmúlt évi Erdélyi konyha kalendáriumot hogy nézegessem és ott találtam rá nagy örömömre erre a receptre! Elsõ próbálkozás csak kevés mennyiségbõl!
Hozzávalók:5 db tojás, 1/2 liter házi tej, késhegynyi fahéj , 2 ek. cukor, 1 ek. mazsola.
Elkészítése: A tojásokat egy magasabb falú edénybe ütöttem fel, kicsit összekevertem . A tejet feltettem fõni és hozzá öntöttem a tojást ízesítettem állandóan keverve felforraltam.Addig fõztem még elõbb kisebb csomókba áll össze a túró majd a savó teljesen elválik. Ezután szûrõkanálba tettem egy összehajtogatott gézlapot amibe öntöttem összefogtam szorosan és fakanalat szúrtam át rajta és olyan edényre pakoltam amiben tudott lecsepegni. Másnap óvatosan kiborítottam belõle egy tálkába és hûtõbe pakoltam.Nagyon finom így kissé édesen, de kifogom próbálni sós változatban is!
Hozzávalók:5 db tojás, 1/2 liter házi tej, késhegynyi fahéj , 2 ek. cukor, 1 ek. mazsola.
Elkészítése: A tojásokat egy magasabb falú edénybe ütöttem fel, kicsit összekevertem . A tejet feltettem fõni és hozzá öntöttem a tojást ízesítettem állandóan keverve felforraltam.Addig fõztem még elõbb kisebb csomókba áll össze a túró majd a savó teljesen elválik. Ezután szûrõkanálba tettem egy összehajtogatott gézlapot amibe öntöttem összefogtam szorosan és fakanalat szúrtam át rajta és olyan edényre pakoltam amiben tudott lecsepegni. Másnap óvatosan kiborítottam belõle egy tálkába és hûtõbe pakoltam.Nagyon finom így kissé édesen, de kifogom próbálni sós változatban is!