Sárga túró húsvétra / házilag

2014-03-15

sponsored links

Egyszer ettem  az is nagyon régen volt de azt tudom hogy  nagyon ízlett!  Azóta minden évben ilyenkor húsvét közeledtével eszembe jut. Nagyobbik lányom adta ide az  elmúlt évi Erdélyi konyha kalendáriumot hogy nézegessem  és ott találtam rá nagy örömömre erre a  receptre! Elsõ próbálkozás csak kevés mennyiségbõl!
                                                                           

Hozzávalók:5 db tojás, 1/2 liter házi tej,  késhegynyi fahéj , 2 ek. cukor, 1 ek. mazsola.
Elkészítése: A tojásokat egy magasabb falú  edénybe ütöttem fel, kicsit összekevertem . A tejet feltettem fõni és hozzá öntöttem a tojást ízesítettem  állandóan keverve felforraltam.Addig fõztem még  elõbb kisebb csomókba áll össze a túró  majd a savó teljesen elválik.  Ezután szûrõkanálba tettem egy összehajtogatott gézlapot amibe öntöttem  összefogtam szorosan    és fakanalat szúrtam át rajta és olyan edényre pakoltam amiben tudott lecsepegni. Másnap óvatosan  kiborítottam  belõle egy tálkába és hûtõbe pakoltam.Nagyon finom így  kissé édesen, de kifogom próbálni sós változatban is!


Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2014/03/...

sponsored links

Keres?s