Sárga gévagombás, füstölt fetás, pirított zöldségsaláta
sponsored links
A sárga gévagomba élénk színei jól mutatnak egy finom, színes, pirított zöldségsalátában is.
Elkészítés:
Két kisebb tenyérnyi gévagombát csíkokra vágtam, egy jó nagy maroknyi podagrafüvet,
medvehagymalevelet, csalánt vegyesen, kevés hagymaszagú kányazsombort és kevés, inkább zöldfûszer mennyiségû kereklevelû repkényt is apróra vágtam. Mindezeket kevés mangalicazsíron, egy friss felkarikázott zöldfokhagymával, kevés házi sonkakockával, pici sóval, valamint a gévagombával együtt serpenyõben, kevergetve pirítottam úgy 20 percet (gombát ennyit kötelezõ). Ezután kivettem a serpenyõbõl, amiben külön két nagyobb szelet, kockára vágott céklát pici mangalicazsíron, egy gerezd fokhagymával, citromos borssal, szurokfûvel, pici citromos kakukkfûvel roppanósra pirítottam. Amikor készen volt, összekevertem a gévás levélzöldségekkel és a közben felvágott, füstölt fetasajt kockákkal. Tálaláskor még pár kereklevelû repkény virágot szórtam a tetejére. Kész, szép, finom.
gévagomba az Erdõkóstolóblogon
Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,