Sárga gévagomba rántva, rántott cukkinivel és padlizsánnal, párolt rizzsel

2011-05-17

sponsored links


Fiam ma megint hozott egy kis gévagombát, így végre kipróbálhatom a rántott változatot is. Tavaly, amikor elõször találkoztam ezzel a gombával, akkor olvastam egy gyûjtõnél, hogy készíti el. Akkor én csak gombapörköltnek és tejfölös gombaszósznak próbáltam ki, és mindkettõnek nagyon finom volt. Az idén már készítettem tojással és szósznak, most eljött a kirántás ideje is. Annál is inkább, mert volt még itthon 1-1 padlizsánom és cukkinim, úgy gondoltam azokat is kirántom, párolt rizs körettel elég jó ebéd lesz belõle. Elsõ lépésben megtisztítottam a gombát, levágtam kemény részeit, ahol nagyon vastagnak találtam, ott megfaragtam a hátoldalát, hogy egyenletes legyen a gomba vastagsága...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/05/sarga-gev...

sponsored links

Keres?s