Sárga borsó fõzelék
sponsored links
Milyen furcsák vagyunk mi emberek.
Gyerek koromban ki nem állhattam a fõzelékeket és ezen a ki nem állhatom lista élén a beton fõzelék állt. Talán mert a suliba a menzán vagy ehetetlenül beton keménységû volt vagy olyan híg, hogy másnap levesként kaptuk meg.
Szóval ahogy felnõ az ember lánya át értékelõdnek a dolgok. Ma már én tuszkolom a srácaim elé azt amit én annak idején nem soroltam az ehetõ élelmiszer kategóriába.
Száz szónak is egy a vége... Ha ritkán is de ma már csinálom és meg is esszük. Négy bõl hárman. Nem is rossz arány ;)
Fél kg sárgaborsót elõzõ este sós vízbe áztatta. Majd másnap szûrõben lecsepegtettem., egy fej hagymát apróra vágtam, kevés olajon meg dinszteltem, és a borsót hozzá adtam. Fel öntöttem bõven vízzel ami jócskán ellepte. Étel ízesítõt és két gerezd ...