Sáfrányos kalács

2012-03-22

sponsored links


 Fûszeres kalácsot csak akkor érdemes elkészíteni, ha nem aznapra szánjuk az asztalra.
 Ugyanis, ez a tészta olyan fajta, amit hagyni kell pihenni egy éjszakán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
Kalács egy sima tésztájú inkább zsemle kenyér ízére hasonlít,de keverhetünk bele bármilyen ízesítõ anyagot,vagy tölthetjük is pl mákkal-túróval-dióval stb.
Ez a fajta verzió tökéletes egy hideg tálhoz,vagy a húsvéti menühöz,igazi különleges kalács-kenyér íze van és gyönyörû sárga színû.

Hozzávalók:
2 kávéskanál sáfrány
2 evõkanál forró víz
10 dkg puha vaj
1 dl langyos tej
1 dl langyos tejszín
25 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
25 dkg fehér tönkölyliszt
1 cs. friss élesztõ  ...

Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2012/03/safrany...

sponsored links

Keres?s