Sáfrányos, garnélás rizottó
sponsored links
Ööööö.... Említettem már, hogy totális rizottó rajongó lettem? Igen, tényleg? Nahát... Legszívesebben minden nap ezt ennék. Egyre jobban csinálom és egyre világosabban látom, hogy a lehetõségek száma végtelen. A recept alapötlete megint Mágnes Dórától, de annak idején, ezelõtt egy évvel, még sem a rizottónak, sem a garnélának nem mertem nekiállni. De most már igen. És csak bátorítani tudok mindenkit. Sem a rizottó, sem a garnéla nem ördöngösség, ellenben nagyon finom. Olyannyira, hogy mostanra a férjem is egyértelmûen rizottó párti lett, annak ellenére éppen most, hogy a tengeri herkentyûk éppenséggel nem az õ világát jelentik. Ez azért sokat mondó, azt hiszem. És innen már csak egy lépés a paella...
1 kisebb fej hagymát felaprítottam és
1 evõkanál vajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a
15 dkg kerek szemû rizst és ezzel is alaposan átpirítottam. Ekkor ráöntöttem
1.5 dl rozé bort (mert fehér már megint nem volt itthon..). Fûszereztem ...