Sáfrányos csirke fûszeres sült burgonyával
sponsored links
Megérkezett a tanyasi csirke szállítmányom, amihez már réges-rég kinéztem a receptet tesóm A koleszterinszint csökkenthetõ szakácskönyvébõl, és a friss fûszernövényeket is beszereztem Annától. Én most három csirkét rendeltem a szállítótól, kettõt darabokban betettem a mélyhûtõbe, egyet pedig gyorsan megsütöttem. Ezek a tanyasi csirkék összehasonlíthatatlanul finomabbak a boltinál, nincs halszaguk, sõt semmiféle rossz szaguk, a húsuk állaga annyira más, hogy nemrég amikor egy ilyen csirkének a mellébõl készítettem a vacsorát, tesóm - aki ezt nem tudta - a kóstolás után megjegyezte, hogy mennyire jó volt volt a csirke - azt hitte, a pácolás miatt.
Hozzávalók a sáfrányos csirkéhez:
- 1 nagyméretû csirke (kukoricán nevelt a legjobb)
- 1 leveskocka (lehet helyettesíteni házi ételízesítõvel, vagy ki is lehet hagyni)
- 2 citrom (én csak egyet használtam, és elég is volt)
- 1 hagyma elnegyedelve
- 4-6 gerezd fokhagyma félbevágva ...