SÜTÕTÖKÖS-DIÓBUNDÁS PALACSINTA
sponsored links
Hozzávalók 7 db-hoz:
a palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1 evõkanál cukor
- 3 evõkanál olaj + kevés a sütéshez
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
továbbá:
- 40-50 dkg sült sütõtökpüré
- 1-2 evõkanál méz
- 1 evõkanál frissen facsart citromlé
a bundázáshoz:
- 5-6 dkg liszt
- 3 tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg darált dió
a sütéshez:
- olaj
a tálaláshoz:
- porcukor
- A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát kevertem, 1/2 órát pihentettem.
- Tapadásmentes serpenyõben, néhány csepp olajon 7 nagyobb (kb. 25 cm átmérõjû) palacsintát sütöttem, alufóliával letakarva hagytam kihûlni.
- A sütõtökpürét ízesítettem a mézzel és a citromlével.
- Megkentem 1 palacsintát, mindkét oldalról középig behajtottam, majd feltekertem.
- Így jártam el a többi alapanyaggal is.
- A tekercseket a lisztbe, a felvert tojásba és a dióval összeforgatott zsemlemorzsába paníroztam.
- Bõ, forró olajban mindet aranyszínûre sütöttem.
- Hidegen, porcukorral gazdagon meghintve tálaltam.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin októberi számában is.