SÜLT PAPRIKÁS, FÜSTÖLT FOKHAGYMÁS GARNÉLA LEVES
sponsored links
Amikor néhány hete Éci, az Ezt ettem blog szerzõje megkeresett azzal az ötlettel, hogy fõzzünk valamit azonnal beleegyeztem. A koncepció az volt, hogy egy recept cím alapján ez alkalommal négyen (Gaba a Tarkabárka blog szerzõje, Katuci a Katucikonyha blog szerzõje, Éci és jómagam), saját elképzelésünk és ízvilágunk szerint megfõzzük ugyanazt a bizonyos ételt. Mi lehet enneél kreatívabb és érdekesebb kihívás? Mindig is kíváncsi voltam arra, hogy ugyanarra a hívószóra kinek mit ugrik be, hiszen mindannyian mások vagyunk... Nálam most ez jött.
Ezt a fordulót két hetente újabb hasonló kihívás követi. Kövessétek figyelemmel :-) és fõzzetek szívbõl!
Hozzávalók 2-3 személyre:
4 db kápia paprika (kaliforniai nem jó)
1 fej fokhagyma (lehetõleg füstölt)
0,5 liter zöldség alaplé
kis csokor petrezselyem
só
olívaolaj
20 dkg garnéla (lehet fagyasztott)
a tálaláshoz kevés balzsamecet
- Ha fagyasztott garnélát használok hûtõbe téve kiolvasztom. A sütõt elõmelegítem 170 fokra. A paprikákat megmosom, szárazra törlöm. A fokhagyma fejet pedig megskalpolom. Egy sütõlemezre alufóliát vagy sütõpapírt fektetek és olívaolajjal megspriccelem. Ráteszem a paprikákat, kevés sóval megszórom. A fokhagymát egy másik darab fóliára teszem, ezt is megolajozom, és ezt be is bugyolálom, pici csomagot csinálok belõle. A paprikák mellé teszem. Kb 20-25 percig illetve amíg illatosak, fekete héjúak lesznek addig sütöm.
- Amikor elkészülnek kiveszem, és alaposan kihûtöm õket. (Én általában elõzõ este szoktam megsütni és másnap reggel hidegen kezdek el dolgozni velük.) A paprikák héját óvatosan lehúzöm, a magukat egy kis késsel kikaparom. A húsukat pedig késes robotgépbe teszem. A fokhagyma gerezdeket a héjukból egyesével kinyomkodom és a paprikák húsához adom. Alacsony fokozaton pürésítem.
- Hozzáadom a zöldségalaplevet, ezzel is jól átkeverem, majd egy kisebb lábasba öntöm az egészet. Alacsony lángon összemelgítem, hozzádom az apróra vágott petrezselymet, majd beleteszem a megtisztított rákokat. Kb 2 perc alatt összefõzöm õket és melegen tálalom. (nem szabad tovább fõzni, hiszen a garnéla utána megkeményedik.)
És nézzétek mit készítettek a fenti bloggerinák:
Gaba Kecskesajtos-zöldséges csípõs garnéla levest fõzött buggyantott tojással
Katuci: Sáfrányos burgonyakrémleves sült garnéla farokkal
Éci egy nagy tál laksával készült: