SÜLT PAPRIKÁS, FÜSTÖLT FOKHAGYMÁS GARNÉLA LEVES

2014-03-17

sponsored links

Amikor néhány hete Éci, az Ezt ettem blog szerzõje megkeresett azzal az ötlettel, hogy fõzzünk valamit azonnal beleegyeztem. A koncepció az volt, hogy egy recept cím alapján ez alkalommal négyen (Gaba a Tarkabárka blog szerzõje, Katuci a Katucikonyha blog szerzõje, Éci és jómagam), saját elképzelésünk és ízvilágunk szerint megfõzzük ugyanazt a bizonyos ételt. Mi lehet enneél kreatívabb és érdekesebb kihívás? Mindig is kíváncsi voltam arra, hogy ugyanarra a hívószóra kinek mit ugrik be, hiszen mindannyian mások vagyunk... Nálam most ez jött. 
Ezt a fordulót két  hetente újabb hasonló kihívás követi. Kövessétek figyelemmel :-) és fõzzetek szívbõl!




Hozzávalók 2-3 személyre:

4 db kápia paprika (kaliforniai nem jó)
1 fej fokhagyma (lehetõleg füstölt)
0,5 liter zöldség alaplé
kis csokor petrezselyem
só 
olívaolaj
20 dkg garnéla (lehet fagyasztott)

a tálaláshoz kevés balzsamecet






  1. Ha fagyasztott garnélát használok hûtõbe téve kiolvasztom. A sütõt elõmelegítem 170 fokra. A paprikákat megmosom, szárazra törlöm. A fokhagyma fejet pedig megskalpolom. Egy sütõlemezre alufóliát vagy sütõpapírt fektetek és olívaolajjal megspriccelem. Ráteszem a paprikákat, kevés sóval megszórom. A fokhagymát egy másik darab fóliára teszem, ezt is megolajozom, és ezt be is bugyolálom, pici csomagot csinálok belõle. A paprikák mellé teszem. Kb 20-25 percig illetve amíg illatosak, fekete héjúak lesznek addig sütöm. 
  2. Amikor elkészülnek kiveszem, és alaposan kihûtöm õket. (Én általában elõzõ este szoktam megsütni és másnap reggel hidegen kezdek el dolgozni velük.) A paprikák héját óvatosan lehúzöm, a magukat egy kis késsel kikaparom. A húsukat pedig késes robotgépbe teszem. A fokhagyma gerezdeket a héjukból egyesével kinyomkodom és a paprikák húsához adom. Alacsony fokozaton pürésítem.
  3. Hozzáadom a zöldségalaplevet, ezzel is jól átkeverem, majd egy kisebb lábasba öntöm az egészet. Alacsony lángon összemelgítem, hozzádom az apróra vágott petrezselymet, majd beleteszem a megtisztított rákokat. Kb 2 perc alatt összefõzöm õket és melegen tálalom. (nem szabad tovább fõzni, hiszen a garnéla utána megkeményedik.) 

És nézzétek mit készítettek a fenti bloggerinák:

Gaba Kecskesajtos-zöldséges csípõs garnéla levest fõzött buggyantott tojással




Katuci: Sáfrányos burgonyakrémleves sült garnéla farokkal





Éci egy nagy tál laksával készült: 




Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2014/03/su...

sponsored links

Keres?s