SÜLT MAKRÉLA FILÉ PUY-I LENCSÉVEL ÉS CÉKLA CHIPSSZEL
sponsored links
Soha eddig nem ettem még makrélát. Viszont itt szerencsére a tenger közelsége miatt, elég széles a halkínálat, így próbálok minél többet megkóstolni. Szerencsére nem volt kifilézve, viszont megnéztem ezt, és pikk-pakk kifiléztem. Így mostmár bármilyen filézhetõ hallal úgy érzem azonnal elbánok. Persze, gyakorlat teszi a mestert, de valójában tényleg nem nagy ördöngõsség, csak jól megélezett kés kérdése az egész. Viszont az íze más volt, mint amire számítottam: zsírosabb a húsa, mint általában a többi halnak, és van egy jellegzetes íze. Aki evett már konzerv olajos makrélát, az tudja milyen ízrõl beszélek.
És ettõl a ponttól kétfelé vált a család halízlése: én esküszöm a tengeri süllõre, ami fehér húsú, rendkívûl könnyû és tiszta ízû, míg a férfi szakasz makréla párti lett. Ti melyik csoportba tartoztok?
Hozzávalók 2 személyre:
2 db egész makréla
1 evõkanál olívaolaj ...