SÓS-MOGYORÓS KARAMELLÁS FAGYLALT CSOKISKEKSZ DARABOKKAL...
sponsored links
Itt a nyár, jöhetnek a fagylaltok... Krémes, hideg és finom. Bármilyen ízben készülhet, de csakis nagy adagban...! Rengeteg recept van fent a Neten, válogathatunk belõle kedvünkre. Az alap recept a lényeg, utána pedig jöhetnek az ízesítõk. Bármi... Gyümölcsök, magvas dolgok, fûszerek.. A variációk, a csillagos eget súrolják. Fagyi géppel könnyebb a dolgunk, de híján sincs semmi gond, egy-két keverés a mélyhûtõben és máris kész a nyári nyalánkság... Most megkóstoltuk a mogyorót a karamellával és a keksszel... Mennyei lett!
Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás sárgája, 1 egész tojás, 250 ml. tejszín, 1/2 csésze cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg sós mogyoró, 10-12 db. puha tejkaramella cukor, 5-6 db. csokidarabos keksz.
A tojások sárgáját, az egész tojást és a kétféle cukrot kisebb lábosba tesszük és vízfürdõ fölé helyezzük. Elektromos habverõvel addig keverjük, míg háromszorosára nem duzzad a krém és a forró lábosban szinte megfõ a tojáshab. Mikor elkészült, félre tesszük, egy kicsit kihûtjük. Közben a mogyorót aprítógépbe szórjuk és "vizes sóder" formára ledaráljuk. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a sárga tojáshabot, a darált mogyoró-masszát, az elmorzsolt karamellás cukrot és a morzsolt, nagyobb darabokra tört kekszet. Óvatosan, hogy ne törjük meg, lazán összekeverjük a fagyi alapot. Gépbe töltjük a masszát, majd krémesre kifagyasztjuk. Ha nincs gépünk, akkor lapos tálba töltjük a masszát és félóránként megkeverve megfagyasztjuk a kellõ állagúra. Tálaláskor tölcsérbe adagoljuk a fagylaltot, majd a gombócok tetejére morzsolt kekszet és karamellát szórunk...