SÁRGADINNYÉS BARACKDZSEM
sponsored links
sárgadinnyés barackdzsem |
Mindig van valami amire rákattanok. Most a zöld belû sárgadinnye az aktuális.
Elkészítettem a sárgabaracklekvárokat és a sárgadinnye lekvárt, aztán a gondoltam egyet és ötvöztem a kettõt. Az arányokon lehet még változtatni, mert most a barack íze dominál, de azért érzõdik a dinnye zamata is.
A cukorral szûkmarkúan bántam. Annyira édesek voltak a gyümölcsök, hogy több cukorral készítve számomra már ehetetlenül édes lett volna a végeredmény. Természetesen, aki a sok cukor híve, készítse többel, akkor sûrûbb is lesz a produktum.
Hozzávalók
3 kg sárgabarack
1,2 kg sárgadinnye
60 dkg cukor
1 t.k. citromsav
2 csomag 3:1 dzsemfix
Elkészítés
A dinnyét tisztítsd meg, majd kockázd fel. A barackokat magozd ki és negyedeld.
Egy tapadásmentes fazékba borítsd a gyümölcsöket, add hozzá a cukrot és a citromsavat.
Lassú tûzön kezd el fõzni. Folyamatosan kevergesd, nehogy odakapjon. Amikor elég levet eresztett vedd nagyobbra a lángot és hagyd felforrni, amikor felforrt vedd vissza a lángot.
Forrald addig, amíg elfövi a habját, 20-25 perc. Ekkor add hozzá a fixeket és még forrald 5 percet, persze kevergetésrõl ne feledkezz meg.
A még bugyogó dzsemet merd sterilizált üvegekbe, zárd rá a kupakokat, állítsd fejtetõre 5 percre, majd csavard takarók közé és hagyd a dunsztban kihûlni.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog