SÁRGABARACKLEVKVÁR
sponsored links
piroskonyha |
Tavaly óta dzsemfixel készítem a lekvárokat. Többféle lekvárt, vagyis dzsemet fõztem -eper, málna, barack, szilva- és egyik sem romlott meg. Szilvából még édesítõvel is csináltam, és az is bevált.
Nem is fogok ezután órákat a tûzhely mellett állni és kavargatni a lekvárt. Közben jöttek a darazsak, vagy méhecskék? és nem gyõztük hajkurászni õket.
Az idén sajnos venni kellett a barackot, így nem is sokat fõztem. Végül is ezt is anyukám vette, én meg megcsináltam.
Még az a jó, hogy tavaly sok barack volt és anyuéknál még maradt a tavaly fõzött lekvárokból.
A barackokat megmostam, kivagdostam belõle a rossz részeket, majd kimagvaltam. A jégverések nyomai igencsak meglátszottak az olcsónak nem mondható gyümölcsökön.
4 kg kimagvalt gyümölcs
1 kg kristálycukor ...