SÁRGABARACKLEKVÁR

2012-08-05

sponsored links


Már gyerekkoromban is segítettem Anyukámnak mindig a befõzéseknél (gyümölcs- és üvegmosás stb.), és azóta is minden nyáron együtt végezzük a befõzéseket, lekvárfõzéseket. Szinte minden gyümölcsbõl készítünk lekvárt - valamelyikbõl kevesebbet, valamelyikbõl többet, de a sok lekvár közül a sárgabaracklekvár áll az elsõ helyen számunkra, úgyhogy ebbõl igen nagy mennyiségû lekvárt készítünk. :) Imádjuk reggelire kalácshoz, édes zsemléhez, de a süteményekhez is többnyire a sárgabaracklekvárt használom, nem beszélve a lekváros palacsintáról... 

A gyümölcs minél érettebb - de azért ne túlérett - és teljesen egészséges legyen. Poshadt szemek ne kerüljenek közé. Feldolgozás alatt gyorsan bánjunk a gyümölccsel, hogy minél kevesebbet érintkezzen a levegõvel, így kapunk szép, világos lekvárt.

Elkészítés:
1.A gyümölcsöt válogatás és mosás után kimagozzuk, meghámozzuk és ledaráljuk.
2. A nyers gyümölcshöz kilogrammonként 50-70 dkg cukrot adunk (Mi nem szeretjük túl édesen a lekvárokat, de azért ...

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2012/08/sargaba...

sponsored links

Keres?s