Szülinap - Kolbászos töltelékkel göngyölt csirkemell
sponsored links
Tegnap Legkisebbikem 26 éves lett. Már a megelõzõ napokban nagy egyeztetések folytak, hogy mi legyen az ünnepi vacsora. Felsorolta, hogy legyen: sülthús, rántott hús, sajttal-sonkával töltött rántott hús, kolbászos töltelékû rántott hús, rántott sajt, brassói, és még párféle étel, amit szeret. Kértem, hogy szûkítse a kívánságlistát, mert ennyifélét képtelenség összehozni. Aztán megegyeztünk, hogy ezek közül bármit készítek, az megfelel. Gondolkodtam, hogy mi is legyen, aztán elmeséltem az ötletemet: mi lenne, ha a a kolbászos tölteléket csirkemellbe göngyölném, és úgy sütném meg, mint a sonkás-cukkinis csirkemellet. Ez az ötlet nagyon tetszett neki is és nekem is, így az egyik "befutó" a kolbászos töltelékkel göngyölt csirkemell lett. A másik a karajból készült rántott hús, a harmadik a rántott sajt. Bónuszként elkészítettem a sonkás töltött gombát, hogy a Barátnõk is meg tudják kóstolni, mert a múltkor meséltem nekik, hogy milyen finom volt. Az ételekhez köretként krumplipürét tálaltam, mert Legnagyobbikom sajnos késõig dolgozott, a krumplipürét melegíteni is lehet, a sültkumpli viszont csak frissen jó, és este 10-kor már nem lett volna kedvem krumplit sütni. A töltött hús mennyiségét kicsit túlméreteztem, mert csak 4 rúd fogyott el, igaz maradt a rántott húsból, sajtból, töltött gombából, és a krumpliból is, úgyhogy ma nem kell fõznöm. De jobb is így, mert délután a szülinapi bulira nagy rakás sósat sütünk.
A kolbászos göngyölt csirkemell hozzávalói (6 rúdhoz/6 személyre): 6 fél csirkemellfilé ...