Születésnap

2012-03-31

sponsored links


Bizony bizony, ez is eljött. 1 éves lett, a blogom. Amikor elkezdtem írni egy évvel ezelõtt, magam sem gondoltam, hogy idáig el fog jutni és ez lesz belõle. Sok barát, ismerõs kért tõlem receptet és fõzõiskolai élménybeszámolót. Gondoltam, jó lesz, ha egy helyen gyûjtöm õket. Az hamar kiderült, hogy a barátaimon kívül mások is olvassák a blogom. Mára pedig már egyre többen. Rengeteg minden történt ebben az egy évben, ami nagyon gyorsan elrepült. Sok-sok élménnyel lettem gazdagabb és sok kedves embert ismertem meg a blogon keresztül.
Boldog szülinapot a blogomnak! Ezt az évet köszönöm nektek! Köszönöm, hogy olvastok, követitek a  konyhámban történteket és velem fõztök. Remélem, hogy még sok blogszületésnapot fogunk együtt ünnepelni!
Születésnap persze nincs torta és vendég nélkül. Így készítettem egy mini édességet, csokimousse tortácskákat. Nem mondom, elpepecseltem vele egy kicsit, de egyszer van születésnap egy évben, nem igaz? A torta alapját Ferenczi Hajnalka  törpetortáinak receptje adta, de alapos módosításon esett át.
Akit vendégnek hívtam, nagy hatással volt rám és a fejlõdésemre ebben az egy évben. A blogom írása elõtt csak két gasztroblogot olvastam néha napján (chili&vanília és dolce vita), mára kiszélesedett a tábor. Kedvenceim is lettek, az õ bejegyzéseiket mindig elolvasom. Van akit a klassz receptekért olvasok, van akinél a gyönyörû képek fognak meg. Nos, Vera (Édes és Keserû) blogjában mindkettõ megvan. Régóta halogattam, hogy szeretnék fotózni tanulni, az õ hatására indultam el az úton. Nagyon örülök, hogy elfogadta a meghívásomat. Virtuális beszélgetésünket a következõ posztban olvashatjátok.

Hozzávalók és elkészítés:

mandulás piskótához: 
I. 42 g tojássárgája, 35 g tojásfehérje, 57 g cukor
II. 35 g tojásfehérje, 8 g cukor
III. 36 g liszt, 17 g mandulaliszt ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s