Születésnap

2012-02-06

sponsored links


Ma van a születésnapom, de tegnap ünnepeltük meg a családommal. Eredetileg, úgy terveztük, hogy elmegyünk ünnepelni valahová, de a rossz idõre való tekintettel én fõztem. Ebben a zord idõben nem volt kedvünk kimozdulni, na de majd behajtom a meghívást.
Görög húsgombóclevest (varelákiá)  készítettem. A recept itt található, íme egy kép:

Fõ ételként pedig mézes-mustáros csirkecombokat készítettem:

A csirkecombokat ketté vágtam, megmostam és konyhai papírtörlõvel megszárítottam, majd sóztam, borsoztam. 4 evõkanál mustárhoz hozzáadtam 2 evõkanál mézet, 4 evõkanál saját készítésû joghurtot, hozzányomtam 2 fokhagyma gerezdet és ezzel a páccal bekentem a csirkecombokat. Egy jól zárható mûanyag dobozba helyeztem a combokat és egy éjszakára a hûtõben érlelõdtek. Másnap egy tepsibe helyeztem õket, ráöntöttem a pácot, fóliával betakartam és kb. másfél órán keresztül elõmelegített sütõbe 180 fokon sütöttem.  A végén levettem a fóliát és mindkét oldalukat ropogósra sütöttem. Nincs leégve csak a pác rákaramellizálódott a combokra.
Közben a krumplit héjastól megfõztem, majd megpucoltam és félig megfõztem. Majd megpucoltam és vastagabb hasábokra vágtam,sütõpapírral bélelt tepsibe helyeztem, sóztam, borsoztam, megszórtam, kakukkfûvel, bazsalikommal, oregánóval, leöntöttem kb fél dl citromlével leöntöttem és ment a sütõbe grill fokozaton megsütöttem.
A sült húshoz készítettem egy kis almaszószt készítettem. Az ötletet itt találtam. Kb. 1 kg almát megpucoltam, lereszeltem, leöntöttem 1 citrom kifacsart levével, öntöttem hozzá kb. 1 dl vizet, adtam hozzá 2 evõkanál ...

Folytats a blogon ... ritaennielvezet.blogspot.com/2012/02/...

sponsored links

Keres?s