Születési neve: Tejes Lepény

2012-12-13

sponsored links



Ma egy olyan receptet hoztam, amit már jópárszor megsütöttem, mire egyszer elrontottam, és ettõl újjászületett.
Ezeket a kis lepénykéket szaftos hús mellé szoktam sütni köret helyett, vagy mártogatóshoz, krémhez vacsorára. Van, hogy egészben teszem az asztalra, de néha felvágom 3-4 hosszú csíkra, és így rendezem a kosárba. Így felvágva jó sör- vagy borkorcsolya, és mártogatót is lehet hozzá adni. Leírom egy változatát is. A tészta elkészíthetõ elõzõ nap is.
Egy este annyira siettem, hogy elfelejtettem villával megszurkálni a lepényeket. A sütõben pár perc alatt felfújódtak, és a közepük üreges lett. A husi kész volt, hát megtöltöttük õket, mint a pitát, és azóta ez is része a repertoárnak.

Tejes lepény

Eredeti recept:
30 dkg liszt
1 dl tej (+ egy kevés a kenéshez)
1 dl víz
0,5 dkg élesztõ
1 csapott teáskanál só ...

Folytats a blogon ... hekvanc.blogspot.com/2012/12/szuletes...

sponsored links

Keres?s