Születési neve: Tejes Lepény
sponsored links
Ma egy olyan receptet hoztam, amit már jópárszor megsütöttem, mire egyszer elrontottam, és ettõl újjászületett.
Ezeket a kis lepénykéket szaftos hús mellé szoktam sütni köret helyett, vagy mártogatóshoz, krémhez vacsorára. Van, hogy egészben teszem az asztalra, de néha felvágom 3-4 hosszú csíkra, és így rendezem a kosárba. Így felvágva jó sör- vagy borkorcsolya, és mártogatót is lehet hozzá adni. Leírom egy változatát is. A tészta elkészíthetõ elõzõ nap is.
Egy este annyira siettem, hogy elfelejtettem villával megszurkálni a lepényeket. A sütõben pár perc alatt felfújódtak, és a közepük üreges lett. A husi kész volt, hát megtöltöttük õket, mint a pitát, és azóta ez is része a repertoárnak.
Tejes lepény
Tejes lepény
Eredeti recept:
30 dkg liszt
1 dl tej (+ egy kevés a kenéshez)
1 dl víz
0,5 dkg élesztõ
1 csapott teáskanál só ...